Simona Popovici, maestru Reiki, Karuna Reiki, Shamballa,
Master Teacher All Love,Gendai, Ki Mana

Dincolo de boli, inițieri, maeștri și discipoli, există zbuciumul interior al fiecǎruia dintre noi,oamenii care căutăm adevărul și care avem trăiri și experiențe ale sufletului pe calea de a deveni OAMENI. Călǎtoria interioară, orientarea spre sacru, înseamnă a te trezi din punct de vedere spiritual,a evolua. Este foarte important să realizăm că autocunoașterea este extrem de necesară pentu omul de azi. Ea permite omului să dobândească înțelepciunea, să afle cine este cu adevǎrat, de unde vine și încotro se îndreaptǎ.
Pentru un discipol, a-și întâlni Maestrul înseamnă a găsi o mamă care acceptă să îl poarte nouǎluni în pântecele ei, pentru a-l naşte apoi lumii spirituale. Un maestru este la fel ca toți oamenii, el posedǎ aceleași organe care îl face să simtă aceleași nevoi și aceleaşi dorințe, doar că, el are un ideal,nişte puncte de vedere superioare, iar grija sa este să dea discipolilor niște elemente de o naturǎsuperioară ce vibrează în armonie cu Cerul. Alături de un Maestru veți găsi numai binecuvântări.
Avem nevoie de un maestru spiritual din două motive esențiale. În primul rând, ochiul nu se poate vedea pe sine ci are nevoie de o oglindă, și mai ales de una care să îi prezinte într-un mod calm,afectuos și sincer realitatea. În al doilea rând, vindecarea emoțională presupune eliberarea de frustrǎri,frici, angoase acumulate, prin trăirea unor situații critice similare celor care au generat blocajul mijlocite, gestionate optim de către maestru și constientizarea luminii din sinele său.
Un învǎțǎtor spiritual va facilita abordarea mai constructivă laîntrebǎrile, frǎmântǎrile propriei persoane și a vieții personale. Ceea ce poate împărtăși un îndrumător spiritual depinde de competența și de angajamentul său dar și de condițiile în care are loc întâlnirea, de vointa si participarea discipolului.
Un Maestru Reiki este rezultatul unui proces prin care acesta acumulează experienta legatǎde Reiki, se cunoaste pe sine, îşi constientizează calea și alege manifestarea Energiei Universale,a Iubirii necondiționate în viața de zi cu zi, iar căutările sale se îndreaptă către interiorul său. El este un canal special pe care energia universală îl foloseşte pentru a realiza initierea sau vindecarea persoanei.
Accesarea energetică care se primește prin inițiere până la gradul III este ca și cum am fi la curent alternativ. Gradul de Maestru înseamnă starea de curent continuu care se va revărsa prin noi.Acest grad numit Shinpiden – învățăturile misterioase sau transmiterea misterelor,este nivelul profesorului, acela care deține cunoașterea care-i permite să inițieze pe altii în sistemul Reiki.În întelegerea tradiționalǎ a acestui nivel al practicii Reiki, cele ce se învață aici nu aduc nici nu reprezintǎ o energie mai puternică sau superioară gradelor I și II, ci este “electricianul”care stie sālege firele.
Practica personală a sistemului de Reiki a lui Usui, ea se bazează pe doi piloni: practicarea zilnică a autotratamentului, pentru a ne menține în permanent în respectiva vibratie de vindecare si practicarea și trăirea zilnic a celor Cinci Principii Reiki – numite şi secretul fericirii: “Doar astǎzi nu te mânia, nu te îngrijora, cu recunoștiinta, muncește cu sârguința și fii binevoitor fatǎ de ceilalți”.Trăirea sau constientizarea acestor principii zi de zi este obligatorie pentru un maestru și garanteazăevoluția discipolului care îşi doreste a fi maestru.
A afirma că suntem maeștri este o iluzie. Putem fi practicanți în mai multe domenii, scoli sau învățături. Este o altă iluzie să credem că printr-un curs, printr-o inițiere sau cu o diplomǎ devenim maeștri în domeniul dorit. experienței. Absolvirea unui curs de formare de “maestru” poate fi inceputul unui drum, dar nu este o garanție că cineva va ajunge Maestru și va putea integra iluziile egoului, birui slăbiciunile proprii și chiar îndruma viețile celorlalți.
A crede că-l putem schimba, ajutași vindeca pe celălalt face parte tot din iluziile egoului.Singura persoana asupra căreia avem dreptul de a influența este persoana noastra, iar pe ceilalți îi putem sustine în măsura în care avem acordul lor, fără a fi agresivi, fără a interveni cu pǎreri sau judecați. Întâi îi iubeşti pe oameni, doar apoi îi înveți, iar asta nu se poate decât dacă te respecți şi te iubeşti pe tine în primul rând. A considera cǎ stim și înțelegem mental tot ceea ce este în Univers este o altǎ iluzie, cunoaşterea adevărată este dincolo de logica noastră și vine după ce înțelegem noțiunea de inteligențǎ emoționalǎ.
Experientele, intenția, motivația și comportamentul diferențiazǎ maeştrii Reiki. Respectarea valorilor și a legilor universului, respectiv a idealurilor Reiki, asigurǎ abundenta spiritualǎ,sentimentală și nu în ultimul rând materialǎ.

BIBLIGRAFIE:

  • Manual maestrie SOLOMON CORNELIA
  • Reiki-o metodă practică MIHAI ALBU
  • Jurnalul unui maestru Reiki -DANAELA

,,Este treaba Maestrului spiritual să îl facă pe discipol să simtă că fără iubire, fără adevăr şi luminǎviata este lipsită de sens și de roade. Cel mai important lucru pe care îl face un Maestru spiritual pentru copii săi este să îi facă conştienți de ceva vast și infinit din interiorul lor, care nu este nimic altceva decât Însuşi Dumnezeu.”

Sri Chimnoy

,,Maestru este numai acela care este dăruit cu harul de a învăța pe alții. Cu adevǎrat maestru este numai cel care, având el însuși multă bogǎtie sufleteasca, stie sǎ dea tot, stiintǎ, pricepere şi suflet,fără intenţii preconcepute şi fărǎ sǎ astepte nimic în schimb.”

Octavian Fodor