Nelu Vicleanu, Astrolog, Numerolog

   Numerele nu influențează doar asupra caracteristicilor psihologice ale unei persoane sau asupra anumitor  acțiuni, evenimente din viața unei persoane ci și asupra sănătății umane.

Fiecărei cifre din sistemul numerologic Pătratul lui Pitagora (psihomatrice) îi corespunde un anumit organ: 0 vezica biliară, 1 vezica urinară, 2 intestin gros, 3 stomac, 4 intestin subțire, 5 splină-pancreas, 6 rinichi, 7 inimă, 8 ficat si 9 plămâni.
Folosind teoria celor 5 elemente din Medicina Tradițională Chineză, aplicată sistemului numeric Pitagora putem evalua starea de sănătate a organelor unei persoane date, pe care ea o are de la naștere. Această metodă a fost verificată în practică și rezultatele au coincis destul de bine cu problemele de sănătate pe care le aveau oamenii (cel puțin 80%). O coincidență totală nu poate să fie, deoarece exista tranziția cifrelor, care schimbă psihomatricea și starea organelor interne. Totodată există și tot felul de traume și boli profesionale, care nu intră în sistemul numerologic determinat de data de naștere.
În Pătratul lui Pitagora există 9 celule ale destinului din care celula reprezentată de cifra 4 ne dă informații despre sănătatea corpului fizic a unei persoane de la naștere. La fel ca și în MTC se respectă principiul echilibrului respectiv boala este determintă de lipsa sau excesul unui element. Astfel o celulă goală sau cu suprasarcină indică o vulnerabilitate a organului corespunzător. Celula 2 din psihomatrice indică rezervele de energie vitală pe care o persoană le deține, capacitatea de rezistență a organismului în fața bolii.
Cunoscând doar ziua nașterii unei persoane tot se pot anticipa predispozițiile unei persoane pentru anumite afecțiuni.
Cu ajutorul numerologiei previzionale putem prevedea când bolilele ies la suprafață, când starea de sănătate se poata deteriora. Știm ca istoria omului e supusă legii ciclurilor și ale vibrațiilor care se desfășoară în mod regulat în decursul timpului.
Evenimentele se reproduc în mod neobosit sub forme variate, dar în fond ele sunt identice. Omul are și el de învatat lecții de la 1 la 9.
Natura, Universul, Dumnezeu, cum vreți să îi spuneți, ne pune la dispoziție un an dintr-un ciclu de 9 ani, în care trebuie să ne ocupam de sănătatea noastră, de corpul nostru fizic. Astfel, în anul personal 4 trebuie să avem o grijă sporită fașă de corpul nostru, față de ceea ce mâncăm și față de modul în care trăim fizic sau moral. Dietele, postul, metodele de întinerire, curele de dezintoxicare au efecte mult mai puternice într-un an personal 4.
Problemele de sănătate sunt indicii că ceva nu funcționează bine în comportamentul nostru: modul de gândire, frustrările si amintiri negative, lucruri la care nu vrem sa renunțăm deși ne fac rău, sentimente și emoțiile reprimate, toate acestea se somatizează în corpul fizic aducând probleme de sănătate.
Chinezii spun că sincronizarea este totul. În acest fel este foarte important, de exemplu, să luăm medicamente pentru menținea sănătății inimii și vaselor de sânge in zilele de 1, 10, 19, 28 și asta pentru că cifra 1 corespunde inimii și sistemului circulator.
Anii personali 7 și 9 sunt ani în care statistic persoanele pleacă într-o altă dimensiune (mor). Sunt cifre care predispun la depresie, tristețe, melancolie. Mai ales persoanele născute într-o zi de 3 (12, 21, 30) sau în luna martie și cei născuți într-o zi de 7 (16, 25) sau în luna iulie au o predispoziție spre asemenea afecțiuni. În plus cei care au în celula 1 din psihomatrice două unități și cei care au lipsa cifrei doi sau un singur doi in celula energie sunt predispuși la depresie.
Există un ritm constant, care acționeaza în viața umana. Anul personal variază de la o zi de naștere la alta și este împărțit în 7 perioade. Fiecare perioadă are aproape exact 52 zile și fiecărei dintre aceste perioade îi sunt atribuite anumite proprietăți în ceea ce privește sănătatea. Primele 52 zile după data nașterii (prima perioadă) este perioada cănd avem cea mai bună stare de sănăatate, vitalitatea noastră este la maxim.
Dacă sănătatea a fost în declin, acum îți revii rapid la normal. Este un moment bun pentru a planifica o operație. Ultimile 52 zile pana la data aniversare este perioada cea mai grea din punct de vedere a sănătății, rezistența fizică în acest moment este la cel mai scazut nivel. Nu este un moment bun pentru a lua medicamente și operații. Există posibilitatea de exacerbare, de prelungire a bolilor cronice.
Toate acestea sunt demonstrate și de către știința actuală. Un studiu recent, făcut de cercetatorii ruși de la Institutul de Gerontologie de la Kiev, au descoperit o legatură strânsă între acest ciclu și sănătate, stabilind că pe parcursul lunii care precede ziua de naștere crește numărul afecțiunilor acute inflamatorii ale organelor respiratorii. De asemenea, crește și numărul infarctelor și al morților survenite ca urmare a unor afecțiuni cardiovasculare. Medicii ruși recomandă ca în ziua de naștere să nu se facă operații la inimă, pentru că în acest caz este mare probabilitatea unui sfârșit tragic.
Persoanele născute în ziua de 1, 10, 19, 28 sunt predispuse la boli de inimă, probleme circulatorii (hipertensiune arterială, circulație slabă, palpitații), probleme cu plămânii, boli de ochi, astigmatism, boli ale măduvei osoase și ale coloanei vertebrale.
Persoanele născute în ziua de 2, 11, 20, 29 sunt predispuse la boli de stomac și organe digestive, afecțiuni ale sistemului nervos, tulburări cardiace, slăbiciune a sistemului imunitar (boli infecțioase), diabet, boli ale organelor genitale.
Persoanele născute în ziua de 3, 12, 21, 30 sunt predispuse la tulburări ale sistemului nervos, tot felul de probleme ale pielii, afecțiuni ale ficatului și vezicii biliare, probleme cu plămânii, muschii și sterilitate.
Persoanele născute în ziua de 4, 13, 22, 31 sunt predispuse la boli neobișnuite, dificil de diagnosticat, care nu pot fi ușor tratate, probleme cardiace, probleme sexuale, anemie, răceală, tuse, boli infecțioase, gastrită, dureri de cap și spate.
Persoanele născute în ziua de 5, 14, 23 sunt predispuse la suprasolicitarea sistemului nervos, căderi nervoase, dureri de cap, insomnii, stări de oboseală și epuizare mentală, pierderea memoriei, boli autoimune, boli de piele și sange.
Persoanele născute în ziua de 6, 15, 24 sunt predispuse la infecții la nivelul gâtului, nasului și plămânilor, boli cu transmitere sexuală, boli ale inimii și sistemului circulator, boli ale rinichilor și ale vezicii urinare, afecțiuni ale sistemului imunitar.
Persoanele născute în ziua de 7, 16, 25 sunt predispuse la tulburări psiho-afective, depresie, melancolie, tulburări digestive, boli de piele, boli ale organelor genitale, infecții ale tractului urinar, indigestie, constipație și alte probleme de stomac ușoare.
Persoanele născute în ziua de 8, 17, 26 sunt predispuse la reumatism, gută, artrită, boli ale urechii, probleme dentare și legate de nas, dureri în zona pelvis-bazin, probleme digestive, nervozitate.
Persoanele născute în ziua de 9, 18, 27 sunt predispuse la infecții, răniri, tăieturi, boli de piele, probleme sanguine, ulcere, afecțiuni cauzate de soare și căldura excesivă, rujeolă, varicelă, scarlatină, varice, crampe musculare, boli ale intestinului subțire.

NUMERELE IMPARE SUNT MAI NOROCOASE !?

“De ce oare întreținem credința că pentru orice scop, cifrele impare sunt cele mai eficace?” se întreba Plinius cel Bătrân cu 2000 de ani în urmă. Răspunsul îl găsim în tradiția numerologică, unde se regăsește o constantă: numerele considerate norocoase sunt mereu impare.
Această preferință pentru numere impare are origini antice. Pitagoreicii sunt cei care au împărțit numerele în pare și impare. Ei considerau că numerele impare au fost date zeilor mai mari iar cele pare divinităților inferioare și celor terestre. Pitagora considera nemuritoare numerele impare, fiindcă ele nu se puteau împărți în două părți egale de unități. Papus susţinea că numerele au sex, ele fiind masculine şi active (numerele impare) şi feminine şi pasive (numerele pare). Tatal – 1 este mai prețuit decât Mama – 2, deoarece 1 este” mai puternic”. “Zeilor le plac numerele neperechi” este versul 76 din Egloga a VIII-a a poetului latin Vergiliu.
Într-adevăr, numerele 3, 7, 9, 13 se bucurau în antichitate de o deosebită trecere, de unde superstiția că aceste cifre ar avea o putere magică. Observația lui Vergiliu se poate aplica poeților noștri cărora, ca și zeilor din Olimp, le plăceau numerele neperechi: Eminescu (Pe lângă plopii fără soț), Coșbuc (Trei, Doamne, și toți trei), Minulescu (Romanța celor trei galere, Romanța celor trei romanțe, În orașul cu trei sute de biserici etc), Topârceanu („Trei versuri mici/Din trei volume/Pe care trei poeți deodată/în trei orașe le-au cântat…”- Romanța automobilului) etc.
Deoarece le plăceau numerele neperechi, zeii au hotărât ca Divinitățile din infern sa fie trei, Grațiile – trei, minunile lumii sa fie șapte, șapte – cerurile, nouă – muzele și până și… păcatele – tot șapte!
De fapt, există numeroase superstiții legate de numerele pare și impare: florile nu trebuie dăruite niciodată în număr par; ouăle pe care găina trebuie să le clocească pentru ca puii sa fie sănătoși trebuie să fie în număr par. În numerologia occidentală se consideră că persoanele născute în zile impare sunt persoane active, independente, individualiste, diferite de mulțime și destinate să fie lideri. Numerele impare corespund unor destine mai interesante, chiar daca nu întotdeauna cele mai bune. Persoanele născute în zile pare sunt persoane mai slabe, pasive, statice, receptive, mai altruiste, inclinate către lucrul în echipă și care își oferă ajutorul celorlalți.